De MarketingGenerator

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 1065 van /var/www/vhosts/dimcoppen.webspace/hosts/marketingcirkellimburg.nl/www/includes/theme.inc).

De MarketingGenerator is een door de MarketingCirkel Limburg ontwikkelde analyse methode om op een gestandaardiseerde wijze inzicht te krijgen in de klantontwikkeling van een bedrijf.

Wanneer zet u de MarketingGenerator in?
Wij adviseren u de MarketingGenerator te gebruiken als u relatief weinig inzicht heeft in de ontwikkeling van uw bedrijf en daardoor moeilijk keuzes voor de toekomst kan maken. De marketingGenerator heeft drie functies :

  1. Cijfermatige onderbouwing van de huidige gang van zaken (inzicht)
  2. Sturing of onderbouwing van een actieplan (waar gaan we ons op richten en waarom?)
  3. Accountability: zichtbaar en meetbaar maken van het effect van (marketing) inspanningen.

 

Werkwijze
Hiervoor worden een aantal analyses uitgevoerd met beschikbare gegevens binnen het bedrijf over de afgelopen jaren, zoals bijvoorbeeld:

  • De ontwikkeling van het aantal klanten.
  • De penetratie-ontwikkeling  per branche (o.b.v. SBI code).
  • De ontwikkeling van de omzet per klant/ branche / lengte van de klantrelatie.
  • De ontwikkeling van de winstgevendheid per klantgrootte  / branche / lengte van de klantrelatie.
  • De ontwikkeling van de klantentrouw.
  • De marketing communicatie kosten per nieuwe klant (per branche)

Bovenstaande gegevens worden door één van de door de MarketingCirkel Limburg gecertificeerde consultants verwerkt in een rapport, waarbij men middels een “stoplicht-systeem” snel inzicht krijgt in de eigen specifieke bedrijfssituatie.  Op basis van de analyses zal de consultant van de MarketingCirkel Limburg de rapportage met de ondernemer bespreken en er zullen per onderdeel van de matrix aandachtspunten worden benoemd.

Natuurlijk kunnen we u ook verder helpen met het identificeren en implementeren van activiteiten om de omzet en winstgevendheid op korte termijn te laten toenemen. Daarbij gaat het primair om het benoemen van meetbare doelen en mijlpalen, zodat de activiteiten per periode op hun effectiviteit kunnen worden beoordeeld.

Contact

Heeft u vragen over de MarketingGenerator en wat die voor u kan betekenen, neem dan contact op met het secretariaat van de MarketingCirkel Limburg.

MarketingCirkel Limburg van alle marketing thuis!