3 succesvolle ondernemers in de Limburgse bezinningseconomie

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 1065 van /var/www/vhosts/dimcoppen.webspace/hosts/marketingcirkellimburg.nl/www/includes/theme.inc).

Forgiveness museum - Tegelen
Het Forgiveness museum in Tegelen is letterlijk een plek waar vergeving centraal staat. Het museum is opgebouwd rondom de verhalen van de bewoners van Steyl in de laatste 100 dagen van de Tweede Wereldoorlog. Een bijzonder verhaal, omdat deze bewoners ondergedoken zaten in de kelders, kloosters en bedrijfsgebouwen van de Duitse paters, broeders en zusters in Steyl. In het Missiehuis werden de Duitse bezetters beschoten door de geallieerden vanuit de andere kant van de Maas. Het idee voor een Forgiveness museum ontstond bij Maurice Ambaum toen hij de oude dagboeken van zijn buurvrouw en later van meerdere Steylenaren mocht lezen. Dit verhaal moest verteld worden. Via de zusters, paters en broeders werd duidelijk dat het over vergeving en verzoening moest gaan. Bezoekers kwamen met hun eigen verhalen. Duitse bezoekers namen hun ouders mee om samen te kunnen spreken over hun schuldgevoelens. Het verhaal is universeel en spreekt jongeren en ouderen over de hele wereld aan.

www.forgivenessmuseum.com

 

Blotevoetenpark - Brunssum
Het Blotevoetenpark in Brunssum is uitgegroeid tot een begrip. Een voorbeeld van bezinningstoerisme dat helemaal past in deze tijd. Jongeren, ouderen, familieleden, collega's. Allemaal hebben ze hun eigen beweegredenen om het Blotevoetenpad te lopen. Ze willen dichter bij de natuur komen, ontspannen, een fysieke uitdaging aangaan, gewoon plezier hebben of tot een moment van bezinning komen. Het Blotevoetenpark is een idee van Wil Bekker die na zijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen in Eindhoven en diverse coaching-opleidingen hier in JAARTAL?? het initiatief toe nam. Kern van de gedachte achter het Blotevoetenpark is dat ons lichaam feilloos reageert op wat er via onze geest binnenkomt. Daarom vinden oosterse filosofieën in het westen ook veel aanhang. Probleem is echter dat wij Europeanen geen oosterlingen zijn. Daarom heeft Bekker de grote gemene deler gevonden in de denkwijze van een westers natuurvolk: de Kelten. Een volk dat letterlijk voeten heeft in onze aarde en waarvan de filosofie veel raakvlakken vertoont met ons christelijke geloof.

www.blotevoetenpark.nl

 

Wereldpaviljoen - Steyl
Het Wereldpaviljoen in Steyl behaalde nog niet zo lang geleden een 3e plek bij de verkiezing van het 'Meest maatschappelijke uitje van Nederland'. In het Wereldpaviljoen staat het beleven van een andere cultuur centraal. Die beleving wordt op een eigentijdse manier gecreëerd door middel van interactieve games, rollenspellen en workshops. Maar vooral door bezoekers zelf te laten ervaren. Van begin tot eind draait het om de beleving. En om de combinatie van beleving en educatie. Zo 'vliegen' bezoekers in een heuse Fokker 50 naar de andere kant van de wereld en stappen uit in het inleefatelier Nicaragua. Jong en oud waant zich in een stad met een plein, kerk, school, fabriek, bank, winkel en nog veel meer. Het is de bedoeling om het Wereldpaviljoen binnenkort uit te breiden met een inleefatelier Ghana. Het Wereldpaviljoen wordt volledig gerund door vrijwilligers.

www.wereldpaviljoen.com