Sprekers & achtergrondinformatie

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 1065 van /var/www/vhosts/dimcoppen.webspace/hosts/marketingcirkellimburg.nl/www/includes/theme.inc).

Drs. Th.J.F.M. Bovens (Gouverneur Provincie Limburg)
Theo Bovens zal het seminar inleiden en schetsen welke belangrijke rol het bezinningstoerisme voor onze provincie vervult en op welke steun bezinningsondernemers vanuit de provincie kunnen rekenen. Samen met ca. 1.299 andere ondernemers en organisaties biedt u rust, stilte, onthaasting en bezinning aan iedereen die ernaar op zoek is. De bezinningseconomie is belangrijk voor Limburg en kan wat de Provincie Limburg betreft wel een boost gebruiken. Samen met de VVV's van Limburg wil Marketing Cirkel Limburg (MCL) daar een bijdrage aan leveren. En Limburgse bezinningsondernemers helpen om meer inkomsten en omzet te genereren. Maar bovenal ook om de cultuurhistorische waarde van Limburg voor een groter publiek te ontsluiten. De Provincie Limburg staat samen met MCL en de VVV's klaar voor iedereen in deze sector die een steun in de rug kan gebruiken. 

Frans Jespers (Universitair hoofddocent Vergelijkende Godsdienstwetenschap, Radboud Universiteit Nijmegen) - Limburg in spiritueel perspectief
Het onderzoeksgebied van Frans Jespers is Nieuwe Religieuze Bewegingen en nieuwe spiritualiteiten, speciaal in Nederland. Ongeveer een kwart van de Nederlandse (en westerse) bevolking houdt zich bezig met (niet-christelijke) spiritualiteit. Daarbij wisselen nieuwe stromingen elkaar tamelijk snel af. In zijn onderzoek bestudeert hij uiteenlopende actuele stromingen met behulp van literatuuronderzoek en veldwerk. In zijn presentatie plaats hij Limburg, waar hij zelf ook geboren en getogen is, in spiritueel perspectief. En kijkt hij samen met u naar welke spiritualiteiten de bezinningstoerist anno 2017 in het bijzonder op zoek is. Daarbij luidt zijn devies: luister goed naar uw bestaande klanten en zoek gesprekspartners om te horen welke trends er spelen bij uw potentiële klanten.

Harry Trimbos (Manager Euregio-projecten VVV Zuid-Limburg) - Spirit Youth, een nieuw spiritueel jongerenprogramma
Harry Trimbos is verantwoordelijk voor het internationale project Spirit Youth, namens VVV Zuid-Limburg.Tijdens het seminar gaat hij dieper in op Spirith Youth, een project waaraan VVV Zuid-Limburg samen met zes andere Europese partners deelneemt. Met het project worden nieuwe activiteiten getest op het gebied van spiritueel toerisme en wil men een haalbaar spiritueel toerisme-model creëren voor jonge reizigers in Europa. Want zoals de UN World Tourism Organisation heeft vastgesteld, bezoeken jaarlijks 330 miljoen toeristen religieuze plekken voor spirituele doeleinden. Wat doet u al met dit gegeven? Voor Harry is de stelling: Ondernemen is doen! Op het terrein van bezinningstoerisme: Samen Doen!